Onze Missie

Kung Fu Willemstad gebruikt de draken klauw met 5 klauwen. Deze drakenklauw was officieel alleen voorbestemd voor de keizerlijke familie uit de Zhou dynasty (1046-256 voor Christus).

De keizerlijke draak met 5 klauwen per poot stond synoniem voor voorspoed, geluk en veiligheid van het land.

In deze context gebruikt Kung Fu Willemstad de draak met 5 klauwen.

Wij vinden het belangrijk om kinderen, jeugd en volwassenen te helpen ontwikkelen en daarmee de kans op voorspoed, geluk en veiligheid te vergroten.

Hoe pakken we dit aan

Jeugd en volwassenen krijgen een sterk fysiek georiënteerde opleiding in “Chinese Boxing” waarbij zij worden onderricht in technieken en fysiek vechten met vuisten, ellenbogen, voeten, knieën, werpen, klemmen en grondgevecht. Tijdens de lessen is de focus op lichaamshouding, uithoudingsvermogen, lichaamskracht, ademhaling technieken, concentratie, uitstraling en volharding. Lex Coors heeft in het dagelijkse leven een baan als Vice President en Chief Engineering Officer waarbij hij binnen en buiten zijn team volwassenen begeleid met coaching trajecten. Binnen de kung-fu school heeft Lex Coors ook verschillende studenten begeleid en verder geholpen om hun volgende doelen te bereiken.

Extra Aandachtspunten

buikspieren

OPBOUW LICHAMELIJKE CONDITIE

Lichamelijk conditie wordt ontwikkeld door trappen, knieën, ellebogen, stoten, opdruk- en buikspier oefeningen op de daarvoor bestemde trap- en stoot kussens. Bij deze oefeningen op de kussens wordt er afwisselend tempo en kracht gevraagd van de leerlingen.

Wat wordt er met bovenstaande oefeningen ontwikkeld?:

  • Kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid
  • Lichaamsbewustzijn en evenwicht
  • Psychomotorische vaardigheden, spiergevoel en spiercoördinatie
  • Reactiesnelheid, oog-handcoördinatie en behendigheid
grapling

ONZEKERHEID

Iedere student is in min of meer onzeker.

De een verbergt het achter bravoure, de andere toont de onzekerheid en een laatste heeft drempelvrees. Wij kunnen alleen maar zeggen “kom langs, wij weten dat het een grote stap is en je bent hier niet alleen in”.

vechten

MOTORIEK

Psychomotorische vaardigheden worden door middel van de training verder verbeterd. Psychomotoriek is de bewuste, vanuit de hersenen gestuurde beweging. Motoriek betekent vrij vertaald het samengaan van geest en bewegen. Oefeningen worden opgebouwd van gemakkelijk naar moeilijk en van langzaam naar snel.

werpen

PESTEN

Pesten is een groot probleem en ingebouwd in ons natuurlijke afstoot mechanisme naar anderen die net iets anders zijn. Het vereist inzicht en zelf controle om 1 miljoen jaar rauwe natuur te onderdrukken.

Ongeveer 30% van de jeugd wordt systematisch gepest en daarmee is het een feit dat er zeker iets is veranderd in de maatschappij. Voorheen stopte het pesten zodra je de veilige haven van thuis bereikte; dit is niet langer meer waar want het pesten gaat nu 24/7 door via sociale media. Hierdoor loopt de druk op de jeugd op tot extreme waarden waarbij alle relativiteit verdwijnt en de gevaarlijke omstandigheden waar het kind in verkeert vaak onderschat word.

plezier

PLEZIER

Volwassenen moeten kunnen praten, lachen en plezier hebben tijdens de les waarbij de doelstellingen scherp worden nageleefd.

Vrouwen en mannen: De vrouw praat eindeloos, de man is stiller. Vrouwen mogen meer praten in de les want als ze tijdens de kung-fu les leren hun mond te houden; wie praat er dan nog straks in huis?

De vrijheid van de vrouwelijke geest is de zegen voor het gezin. Als de vrouw niet lacht, lacht niemand.

trappen

EVENWICHT

Een goede balans tussen lichaam en geest draagt bij tot een gezond en gelukkig leven.

"Als je iemand ontmoet zoncer glimlach, schenk hem dan de jouwe" - Lao Tse -